Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αλόη: 11 Οφέλη για την περιποίηση του δέρματος, την πέψη και την υγεία μας.

Η αλόη βέρα είναι ένα δημοφιλές συστατικό κοινό σε πολλά προϊόντα. Είτε επισκέπτεστε ένα παντοπωλείο είτε ένα κατάστημα ομορφιάς, πιθανότατα θα συναντήσετε την αλόη με τη μία ή την άλλη μορφή: ως χυμό, σε ροφήματα, ως συμπλήρωμα, καθώς και σε αλοιφές, καθαριστικά προσώπου ή αντηλιακά.

Ευρέως γνωστή ως φυτό «θαυματουργό», η αλόη βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τα βασικά της αλόης, όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ευελιξία της, καθώς και τα οφέλη της ανάλογα με τον τύπο και τη χρήση.

Συνεργαστήκαμε με τους ειδικούς μας και τις ομάδες Global Product Science & Safety για να μοιραστούμε την πιο πρόσφατη έρευνα και πρακτικές χρήσεις της αλόης για τους καθημερινούς καταναλωτές.

Τι είναι η Αλόη και γιατί είναι τόσο δημοφιλής;

Η αλόη είναι ένα γένος που περιέχει περισσότερα από 550 είδη παχύφυτων φυτών. Στη σημερινή δημοτική γλώσσα, η αλόη αναφέρεται συνήθως στην Aloe vera , την επιστημονική ονομασία ενός συγκεκριμένου τροπικού χυμώδους φυτού που προέρχεται από την Αραβική Χερσόνησο πριν από χιλιάδες χρόνια.

Ευρέως γνωστή ως «αληθινή» αλόη λόγω των πολλών χρήσεων της, η αλόη βέρα είναι μέλος της οικογένειας Asphodelaceae Juss. Για αιώνες, οι άνθρωποι καλλιεργούσαν το φυτό για την ομορφιά και τα πολλά οφέλη του. Καλλιεργημένη σε όλο τον κόσμο, η αλόη μπορεί να βρεθεί σε κήπους, στην άγρια φύση ή ακόμα και σε γλάστρα σε ένα περβάζι.

Ως τροπικό παχύφυτο, το φυτό μπορεί να επιβιώσει σε ζεστές θερμοκρασίες με λίγο νερό, αποθηκεύοντας έτσι μεγάλες ποσότητες υγρού ως γέλη στο κεντρικό τμήμα κάθε φύλλου ή φιλέτου.

Τα φύλλα συνθλίβονται, αλέθονται ή πιέζονται για να απελευθερωθεί η γέλη, η οποία στη συνέχεια φιλτράρεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία για να ληφθούν διαφορετικές μορφές αλόης που θα χρησιμοποιηθούν για τρόφιμα ή καλλυντικά προϊόντα.

Πώς χρησιμοποιείται το τζελ αλόης βέρα;

Σύμφωνα με την ομάδα Παγκόσμιας Επιστήμης Προϊόντων και Ασφάλειας, το τζελ αλόης βέρα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς μοναδικούς σκοπούς ανάλογα με τον τρόπο επεξεργασίας του.

Από τη μία πλευρά, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το τζελ για την ανάπτυξη καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης δέρματος για εξωτερική χρήση. Άλλοι χρησιμοποιούν το τζελ για την παραγωγή δροσιστικών ποτών, χυμών, συμπληρωμάτων διατροφής και σκόνες ασφαλείς για κατανάλωση. Θα βρείτε την αλόη ενσωματωμένη σε ροφήματα και τσάγια για την υποστήριξη της πέψης και της υγείας του εντέρου.

Ως φυσικό συστατικό, η τελική σύνθεση της αλόης βέρα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την καλλιέργεια και τους αυξητικούς παράγοντες, καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής.

Γιατί οι εταιρείες χρησιμοποιούν την αλόη για την περιποίηση του δέρματος;

  • Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες.
  • Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, η αλόη μπορεί να καταπραΰνει ελαφρά εγκαύματα και ερεθισμούς ενυδατώνοντας και λιπάνοντας το δέρμα.
  • Σήμερα, η αλόη βέρα είναι ένα κοινό συστατικό σε κρέμες, λοσιόν, καθαριστικά, σαπούνια, σαμπουάν, αλοιφές και άλλα καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Γιατί οι εταιρείες χρησιμοποιούν την αλόη για τρόφιμα και συμπληρώματα;

  • Μετά την επεξεργασία του τζελ για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών, η αλόη βέρα προωθείται ευρέως ως τονωτικό για το πεπτικό σύστημα.
  • Η αλόη υποστηρίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει ένα στομαχικό διαταραχή ή τη δυσπεψία.
  • Αν και το τζελ είναι κυρίως νερό, η αλόη βέρα περιέχει επίσης μικρές ποσότητες μετάλλων και βοτανικών ενώσεων.
  • Το τζελ είναι επίσης μια πηγή εξειδικευμένων σακχάρων γνωστών ως πολυσακχαρίτες που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού - το φυσικό αμυντικό σύστημα του σώματός μας ενάντια σε ασθένειες και τραυματισμούς. Και, όπως και άλλα φυτά, τα φυτοθρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στην αλόη βέρα είναι πηγή αντιοξειδωτικών.

Μια σύντομη ιστορία της χρήσης της αλόης βέρα

Η αλόη βέρα έχει μακρά ιστορία χρήσης στη βοτανική ιατρική σε όλο τον κόσμο. Οι αποδείξεις της φαρμακευτικής χρήσης της αλόης χρονολογούνται πριν από περισσότερα από 4.000 χρόνια :

  • Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το αποκαλούσαν «φυτό της αθανασίας», δίνοντάς το ως προσφορά σε κηδείες για τους Φαραώ και το χρησιμοποιούσαν στα λουτρά των αιγυπτιακών βασίλισσων.
  • Η Κλεοπάτρα λάτρευε το τζελ αλόης βέρα και το χρησιμοποίησε για να στολίσει την ομορφιά της.
  • Η επούλωση πληγών της αλόης ήταν τόσο γνωστή που ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να κατακτήσει ένα συγκεκριμένο νησί στην Ανατολική Αφρική για να αποκτήσει αλόη για χρήση ως φάρμακο για τη θεραπεία στρατιωτών.
  • Στην Ασία, η αλόη βέρα έχει μια ευρύτερη ιστορία χρήσης, η οποία περιλαμβάνει την παρασκευή ροφημάτων και χυμών με χρήση τζελ αλόης.

6 Οφέλη από το τζελ αλόης για την περιποίηση του δέρματος

Το τζελ αλόης βέρα, τόσο ως τοπικό τζελ όσο και ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, είναι χρήσιμο για την ενυδάτωση και την ψύξη του δέρματος, διατηρώντας το απαλό και ελαστικό.

Εδώ είναι μερικά οφέλη του τζελ αλόης για την περιποίηση του δέρματος

1. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση και την πρόληψη των εξάρσεων του δέρματος.

Η αλόη βέρα είναι ένα πολύ απαλό συστατικό που έχει επίσης φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η χρήση του για τη μείωση και την πρόληψη ήπιων έως μέτριων εξάρσεων σε συνδυασμό με παραδοσιακά φάρμακα κατά της ακμής μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με δερματικές ευαισθησίες.

2. Ενυδατώνει όλο το σώμα.

Το πλεονέκτημα της χρήσης της αλόης βέρα είναι ότι είναι πυκνή σε νερό, επομένως είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για χρήση σε προϊόντα περιποίησης για ξηρό δέρμα με φαγούρα. Διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη και λεία.

3. Δροσίζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Ας υποθέσουμε ότι είχατε ποτέ ένα μικρό έγκαυμα είτε από ηλιακό έγκαυμα, είτε από μαγείρεμα είτε από ένα εργαλείο styling. Ξέρεις ότι το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις κάτι δροσερό. Το τζελ αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου φραγμού ενώ παράλληλα ενυδατώνει και δροσίζει το δέρμα. Μια εξαιρετική συμβουλή είναι να το διατηρήσετε σε μορφή τζελ στο ψυγείο για αυτή την επιπλέον αίσθηση δροσιάς.

4. Είναι εξαιρετικό συστατικό για μάσκες DIY.

Λόγω της ελαφριάς και ευέλικτης υφής του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζελ αλόης βέρα για να δημιουργήσετε τις δικές σας μάσκες μαλλιών, εκτός από τις ενυδατικές μάσκες προσώπου που μπορούν να δροσίσουν τις εξάρσεις. Η αλόη βέρα είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και E, ένζυμα και μέταλλα που είναι ευεργετικά για την υποστήριξη της υγείας του δέρματος.

5. Είναι απαλό για μια χαλαρωτική περιποίηση προσώπου.

Οι περιποιήσεις προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ξηρής όψης του δέρματος και να σας βοηθήσουν να νιώσετε αναζωογονημένοι. Το τζελ αλόης μπορεί να αφήσει το δέρμα σας πιο απαλό, λείο και λαμπερό.

6. Ενυδατώνει την τρίχα.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μαλλιά μας τείνουν να στεγνώνουν λίγο. Η αλόη βέρα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για χρήση στα μαλλιά. Αναζητήστε προϊόντα που έχουν φόρμουλα που δεν στεγνώνει και αποτελούνται από μεταξένια, ενυδατικά συστατικά όπως η αλόη βέρα. Θα αφήσει το τριχωτό της κεφαλής σας ανανεωμένο και οι μπούκλες σας θα φαίνονται υπέροχες.

5 οφέλη της αναλώσιμης αλόης για υγεία και ευεξία

Το εκχύλισμα αλόης, υποβάλλεται σε επεξεργασία για ασφαλή για κατανάλωση, πόσιμη μορφή. Μπορεί να συναντήσετε προϊόντα όπως ποτά από χυμό αλόης ή συμπυκνωμένες κάψουλες αλόης σε σκόνη.

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν χυμό αλόης βέρα ως συμπλήρωμα, και εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους:

1. Η αλόη βέρα υποστηρίζει την υγιή πέψη.

Όταν καταναλώνεται ως τονωτικό για το πεπτικό σύστημα, ο χυμός αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταπραΰνει το στομάχι. Σε μια ανεξάρτητη δοκιμή, η κατανάλωση χυμού αλόης βέρα βρέθηκε ότι βοηθά στην ανακούφιση από την εντερική δυσφορία και τη φλεγμονή. Άλλες ανεξάρτητες μελέτες υποδεικνύουν ότι η αλόη μπορεί να μειώσει την παραγωγή γαστρικού οξέος .

2. Υποστηρίζει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Καθώς το φαγητό περνάει μέσα από το πεπτικό σύστημα, θρεπτικά συστατικά - συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, λιπών, πρωτεϊνών, υδατανθράκων - και νερό απορροφώνται από τα έντερα και μεταφέρονται στο αίμα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παρέχουν δομή στο σώμα – επιτρέποντάς μας να αναπτυσσόμαστε και να επισκευάζουμε ιστούς – και παρέχουν ενέργεια για τις καθημερινές δραστηριότητες.

Σε μια ανεξάρτητη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα του τζελ αλόης βέρα και του εκχυλίσματος ολόκληρων φύλλων και την επίδραση αυτών των υγρών παρασκευασμάτων στην απορρόφηση και την επακόλουθη συγκέντρωση στο πλάσμα του αίματος των βιταμινών C και E.

Η δοκιμή διαπίστωσε ότι το τζελ αλόης, που δρα ως παράγοντας χρονικής απελευθέρωσης, επιβράδυνε τον ρυθμό απορρόφησης της βιταμίνης C, διατηρώντας τα επίπεδα στο πλάσμα σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τους ελέγχους. Και οι δύο μορφές αλόης είχαν παρόμοια επίδραση σε σχέση με τη βιταμίνη Ε.

3. Η αλόη βέρα μπορεί να προάγει την υγεία του εντέρου και την ανοσοτροποποιητική υποστήριξη.

Τα πρεβιοτικά είναι ενώσεις σε τρόφιμα που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων   στο πεπτικό σας σύστημα. Παραδείγματα τροφών πλούσιων σε πρεβιοτικά περιλαμβάνουν τα μήλα, τις μπανάνες, το σκόρδο και τη σόγια.

Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι ενώσεις της αλόης βέρα μπορεί να είναι ένα ευεργετικό πρεβιοτικό συστατικό. Σύμφωνα με μια ανεξάρτητη μελέτη, η ακεμαννάνη, ένας πολυσακχαρίτης που υπάρχει στην αλόη βέρα, μπορεί να δρα ως πρεβιοτικό και να διεγείρει την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στον πεπτικό σωλήνα.

Αυτή η αλλαγή στη σύνθεση της μικροχλωρίδας συνήθως συνοδεύεται από βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, με τη ρύθμιση της ανοσοαπόκρισης. Οι συγγραφείς του New Perspectives on Aloe συσχετίζουν αυτό το θετικό ανοσοποιητικό αποτέλεσμα με τους πολυσακχαρίτες και άλλες συγκεκριμένες ενώσεις που υπάρχουν στο τζελ αλόης.

4. Μπορεί να ενισχύσει το αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Τα αντιοξειδωτικά της αλόης μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Η οξείδωση - μια διαδικασία που συμβαίνει φυσικά στο σώμα ως μέρος του καθημερινού μεταβολισμού - πρέπει να ελέγχεται καθώς το οξειδωτικό στρες μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος.

Αντιοξειδωτικά – που βρίσκονται ευρέως σε φυτικές τροφές όπως η αλόη βέρα, κρατούν σε ισορροπία τις διαδικασίες οξείδωσης και αντιοξείδωσης. Οι πολυσακχαρίτες και άλλες ενώσεις από την αλόη βέρα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε θετική προστασία από το οξειδωτικό στρες. Σε μια ανεξάρτητη μελέτη, οι συμμετέχοντες που έπιναν εκχύλισμα αλόης βέρα καθημερινά για 14 ημέρες είδαν βελτίωση στη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα που μετρήθηκε στο πλάσμα χωρίς κλινικές παρενέργειες.

5. Είναι ενυδατικό και μπορεί να περιέχει λιγότερες θερμίδες από τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκό.

Πέρα από το ότι είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που παρέχει πεπτικά οφέλη, ο χυμός αλόης – που παρασκευάζεται με ανάμειξη τζελ αλόης βέρα με νερό – είναι επίσης ένα ρόφημα που μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες ενυδάτωσης σας. Η ενυδάτωση είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του σώματος και των οργάνων μας.

Ενώ τα περισσότερα από τα υγρά σας πρέπει να προέρχονται από νερό, πολλοί άνθρωποι αναζητούν άλλα ποτά για αλλαγή. Για το λόγο αυτό, τα αναψυκτικά και τα ποτά με πολλές θερμίδες πλαισιώνουν συχνά τα ράφια των παντοπωλείων και των καταστημάτων ψιλικών. Ο χυμός αλόης μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τη διατροφική ετικέτα για τυχόν πρόσθετα σάκχαρα.

Γιατί δεν πρέπει να τρώτε ωμή αλόη

Ενώ η ακατέργαστη αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ως τοπική εφαρμογή, δεν πρέπει να καταναλώνεται.

Η λέξη «αλόη» προέρχεται από τα ελληνικά, που σημαίνει πικρή. Ακριβώς κάτω από τη φλούδα του φυτού της αλόης βέρα, υπάρχει μια ουσία λατέξ που αποτελείται από ένα βαρύ κιτρινωπό υγρό που βρίσκεται ανάμεσα στο εξωτερικό στρώμα του φύλλου και το εσωτερικό τζελ. Αυτό το λατέξ περιέχει ενώσεις γνωστές ως αλοΐνες που είναι πολύ πικρές, δρουν ως καθαρτικό και δεν πρέπει να καταποθούν.

Για να καταναλωθούν με ασφάλεια, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια διαδικασία καθαρισμού που αφαιρεί τις αλοΐνες από τον χυμό της αλόης. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως αποχρωματισμός όπου ο συμπιεσμένος χυμός - είτε από ολόκληρο το φύλλο είτε από το εσωτερικό φιλέτο - περνά μέσα από ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα για να αφαιρεθούν τα καθαρτικά συστατικά, όπως οι αλοΐνες, σε αμελητέα επίπεδα.

Οι περισσότερες εταιρείες αναψυκτικών και συμπληρωμάτων αλόης χρησιμοποιούν αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να προσφέρουν τα πεπτικά οφέλη της αλόης στους καταναλωτές. Στη Herbalife Nutrition, εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία αποχρωματισμού και αυστηρά μέτρα ποιοτικού ελέγχου για την παραγωγή χυμού φύλλων αλόης βέρα υψηλής καθαρότητας, εξαιρετικής ποιότητας.

Όλοι οι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλόη: Ένας γρήγορος οδηγός για το DIY

Σήμερα, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο μπορούν να καρπωθούν τα οφέλη της αλόης σε πολλές μορφές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αλόη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Όταν ψάχνετε για καλλυντικά ή προϊόντα περιποίησης με βάση την αλόη, αναζητήστε αυτά που είναι ελεγμένα από δερματολόγους και χωρίς θειικά άλατα . Αναζητήστε ένα προϊόν τζελ αλόης που δεν περιέχει άρωμα. Εάν είναι δυνατόν, ζητήστε ένα δείγμα ή κιτ δοκιμής, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε το προϊόν πριν το αγοράσετε. Το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να αφήνει το δέρμα λείο, απαλό και με βελτιωμένη εμφάνιση.

Ακολουθούν συνταγές με βάση την αλόη που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:

DIY Ενυδατική Μάσκα Προσώπου

Αυτή η ενυδατική μάσκα προσώπου έχει καλή αίσθηση στο δέρμα και χρειάζεται μόνο τρία απλά συστατικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρώμης
  • 2 TBSP τζελ αλόης
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Κατευθύνσεις:

  • Μαγειρέψτε το πλιγούρι με 3 κουταλιές της σούπας νερό για 20 έως 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε το τζελ αλόης και το μέλι στο ζεστό πλιγούρι βρώμης. Αφήστε να κρυώσει πριν εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας.
  • Αφήστε να δράσει για 15 έως 20 λεπτά. Το πλιγούρι βρώμης και το μέλι είναι γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και το τζελ αλόης έχει συστατικά περιποίησης του δέρματος.
  • Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ένα απαλό καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα.

Μάσκα DIY για λιπαρά μαλλιά

Αυτή η μάσκα μαλλιών είναι ιδανική για λιπαρά μαλλιά και έχει τρία απλά συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 TBSP τζελ αλόης
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Κατευθύνσεις:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε σε νωπά μαλλιά, προσθέτοντας τη μάσκα από πάνω προς τα κάτω. Βεβαιωθείτε ότι το μεγαλύτερο μέρος της μάσκας βρίσκεται στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αν έχετε μακριά ή πυκνά μαλλιά, μπορείτε να διπλασιάσετε τη συνταγή.
  • Τυλίξτε τα μαλλιά σε έναν κότσο ή ένα σκουφάκι μαλλιών για 30 έως 40 λεπτά. Το μέλι έχει ενυδατικές ιδιότητες ενώ το τζελ αλόης έχει βοτανικά συστατικά για την περιποίηση του δέρματος. Ο χυμός λεμονιού δρα ως φυσικό στυπτικό για να βοηθήσει στη μείωση της έκκρισης ελαίου.
  • Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ακολουθήστε με σαμπουάν και conditioner χωρίς θειικά άλατα.

Μάσκα DIY για εξάρσεις δέρματος

Αυτή η μάσκα προσώπου είναι καταπραϋντική και τα συστατικά είναι εξαιρετικά για την πρόληψη των βακτηρίων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τρία απλά συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι (χωρίς γεύση)
  • 1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Κατευθύνσεις:

  • Ανακατέψτε τα τρία υλικά και απλώστε τα στο πρόσωπό σας, κατά προτίμηση με ένα πινέλο προσώπου. Αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά.
  • Το τζελ αλόης και το μέλι είναι γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και το γιαούρτι είναι γνωστό ως φυσικό αντιβακτηριακό συστατικό.
  • Για να τελειώσετε, πλύνετε καλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και ένα απαλό καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον χυμό Aloe Vera

Όσον αφορά την αλόη που καταναλώνεται, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν ασφαλή για κατανάλωση αλόη βέρα σε χυμούς, συμπυκνώματα, εκχυλίσματα σε σκόνη ή κάψουλες.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές και υπενθυμίσεις κατά την ενσωμάτωση της αλόης βέρα στη διατροφή σας:

  • Πριν αγοράσετε χυμό αλόης, φροντίστε να διαβάσετε τη διατροφική ετικέτα για πρόσθετα σάκχαρα και συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
  • Αναμείξτε χυμό αλόης βέρα με ανθρακούχο νερό για μια αναζωογονητική εναλλακτική λύση στη σόδα.
  • Αναμείξτε χυμό αλόης βέρα με ζεστό ή κρύο τσάι.
  • Προσθέστε χυμό αλόης βέρα στο αγαπημένο σας smoothie ή σέικ πρωτεΐνης.

Και όπως με κάθε συμπλήρωμα διατροφής, φροντίστε να αξιολογήσετε τη μάρκα και να συγκρίνετε τις επιλογές σας για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε χυμό αλόης βέρα υψηλής ποιότητας. Η προσθήκη του στο ρόφημα της επιλογής σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε καλύτερα ενυδατωμένοι και επίσης να έχετε την πεπτική υποστήριξη που χρειάζεστε.